Syysseminaari Jyväskylässä 14.-16.9.2012

Uutena asiana tässä seminaarissa oli Pohjolan Teologinen Seminaari, kaikille avoimet raamattukoulun intensiivikurssit, nyt ensimmäistä kertaa uudenlainen mahdollisuus suorittaa raamattukoulukurssi kuuntelemalla seminaarin raamattutunnit viikonlopun aikana ja tekemällä kotitehtäviä. Raamattutuntien aiheina oli nyt Jumalan olemassaolo, Jumalan ominaisuudet, kolminaisuusoppi ja teodikea. Pohjolan Teologisen Seminaarin seuraavat kurssit ovat bibliologia ja hermeneutiikka 23.-25.11 Vaasassa. Kurssitarjonta jatkuu sen jälkeen keväällä 2013 Vaasassa, Turussa ja Helsingissä.

Raamattutunti aiheesta teodikea päätti seminaariin. Käsite oli minulle ennestään aivan vieras, mutta asiana sitäkin tutumpi ja usein kohdattu pahan ongelma. En muista kuulleeni opetusta aiheesta aikaisemmin, joten ehkä senkin takia tämä seminaarin viimeinen osuus jäi itselleni parhaiten mieleen.

Sepänkeskus, Kyllikinkatu 1, Jyväskylä. Seminaarin perjantain ja sunnuntain kokoukset olivat täällä Jyväskylän seurakunnan vakituisessa sunnuntain kokouspaikassa.

-Ari-

English:
Autumn Conference in Jyväskylä 14.-16.9.2012.