Vierailu Varsovan seurakunnassa toukokuussa

Kuva on otettu Ul.Górczewskan ja Ul.Jana Olbrachtan kulmasta lounaaseen. Tähän risteykseen pääsee linja-autolla, mm.linja 190, pysäkki Ciołka. Seurakunnan toimitilat sijaitsevat kuvassa näkyvän kerrostalon takana, kerrostalon länsipuolella.
Kuva on otettu Ul.Okocimskan koilliskulmasta lounaaseen. Seurakunnan toimitilat sijaitsevat kuvassa näkyvän kerrostalon takana, kerrostalon länsipuolella.
Seurakunnan toimitilat sijaitsevat kerrostalon takana, länsipuolella, tämän 2-kerroksisen rakennuksen 2.kerroksessa. Kuvattu pohjoisesta.
Seurakunnan toimitilat sijaitsevat kerrostalon takana, länsipuolella, tämän 2-kerroksisen rakennuksen 2.kerroksessa. Kuvattu etelästä. Ovi näkyy tässä oikealla.
Seurakunnan pastori Maciek Knechciak.
Janusz Szumlański, Varsovan raamattukoulun rehtori.

Tämä oli ensimmäinen vierailuni Varsovassa. Historiansa aikana paljon kärsineessä ja kirjaimellisesti sodan jälkeen tuhkasta nousseessa Puolan pääkaupungissa on paljon nähtävää. On vaikea uskoa, kun kulkee vanhankaupungin kaduilla tai toreilla, ellei sitä tietäisi, että vanhakaupunkikaan ei itse asiassa olekaan kovin vanha, vaan on rakennettu kokonaan uudestaan tarkkaan entisöiden sodan jälkeen. Varsova oli Puolan matkani viimeinen kohde, ja täällä niin kuin muuallakin, näkyi seurakunnan lämmin vastaanotto ja huolenpito. Seurakunta oli järjestänyt kokonaan käyttööni ison huoneiston melko uudessa talossa. Varsovan pohjois-eteläsuunnassa kulkeva metrolinja tuli hyvin tutuksi, kun majoituin lähellä eteläisintä Kabaty-metroasemaa. Naapurikorttelissa oli myös ympäri vuorokauden auki oleva Tescon tavaratalo, joten ruoka- ja juomapuolen hankinnan osalta ei tarvinnut miettiä mistä ja milloin voi ostaa. Metro ja muu paikallisliikenne toimii Varsovassa oikein hyvin, niin kuin toimii myös muissa Puolan suurkaupungeissa joissa kävin. Lippuja on joka kaupungissa monenlaisia ja lippuautomaateissa on selvät ohjeet puolaksi, englanniksi ja saksaksi miten lippu ostetaan. Sama lippu käy sekä metrossa, raitiovaunuissa että paikallisliikenteen linja-autoissa. Pitempään voimassaoleva lippu, esimerkiksi 24 h, joita saa joka automaatista, on turistille edullisin vaihtoehto kun liikkuu kaupungilla. Lippu pitää vain muistaa leimata ensimmäisessä kulkuneuvossa. Voimassaoloaika alkaa sitten leiman kellonajasta.

Varsovan seurakunnan osoite:
Kościół Evangeliczny Misja Łaski w Warszawie
ul. Okocimska 3
01-114 Warszawa
Varsovan seurakunnan kotisivut: www.ggwo.pl
Varsovan raamattukoulun kotisivut: chibim24.pl

-Ari-

English:
About my visit to Warsaw, Poland, in May.