Kenia

Sanotaan että tutkimattomat ovat Herran tiet. Yhteistyön alkaminen Vaasan seurakunnan ja Nakurun seurakunnan välillä Keniassa ja sen myötä koko GGWO:n työn alkaminen Keniassa on hämmästyttävä tarina. Keniasta tuli nuori nainen Vaasaan opiskelemaan ja hän löysi Vaasasta Raamattu Puhuu -seurakunnan omaksi seurakunnakseen. Hänen kenialainen pastorinsa kirjoitti Vaasaan opiskelemaan lähteneen seurakuntalaisensa uudelle pastorille. Näin alkoi kirjeenvaihto ja yhteistyö Kenian Body of Christ -seurakuntien pääpastorin Peter Ndungu Ngangan ja Vaasan seurakunnan perustajan ja silloisen pastorin, nykyisen Helsingin seurakunnan pääpastorin, Juha Haatasen välillä. Kirjeenvaihdon seurauksena pastori Juha Haatanen ja ryhmä Suomesta lähti ensimmäistä kertaa käymään Keniassa vuonna 2005. Vierailun seurauksena alkoi yhteistyö Raamattu Puhuu -seurakuntien ja kenialaisten Body of Christ -seurakuntien välillä.



Monia seurakuntalaisia ja pastoreita Suomesta on jo vieraillut Keniassa ja pastori Juha Haatanen on käynyt siellä viisi kertaa ja pastori Peter Ndungu Nganga on myös käynyt sekä Vaasassa että Helsingissä. Tällä hetkellä Keniassa on yhteensä viisi Body of Christ -seurakuntaa, 2 Nakurussa, 1 Kinangopissa ja 1 Nairobissa ja 1 yhdessä lähiössä Nairobin ulkopuolella. Kisii:ssä on myös 9 seurakuntaa jotka ovat hakeutuneet työyhteyteen kanssamme.



Pastor Tero & Peter in Kenya 2008
Pastori Tero Fredriksson ja Peter Gooden Nakurussa.



IMG_3850
Nakuru. Tytöt sisäoppilaitoksena toimivan ompelukoulunsa edessä. Kuusi tyttöä majoittui noin 10 neliön huoneeseen kerrossänkyihin, mutta he olivat ylpeitä ja onnellisia että saivat olla kyseisessä oppilaitoksessa.



IMG_3852
Nakuru. Evankelioiva konsertti.



IMG_3861
Nakurussa raamattukoulussa.



IMG_3889
Seurakuntasali Nakurussa.



IMG_3930
Nakuru. Yhdellä lapsista on kummi Suomessa.



IMG_3867
Itse tehty leikkiauto.



Tanzania 027
Vierailu Tansaniassa.



Kenia 033
Vasemmalla Kenian seurakuntien pääpastori Peter Ndungu Nganga Nakurusta ja oikealla Kinangopin seurakunnan pastorit.



Kenia 034
Kinangopin seurakunnan oma kiinteistö.



Kenia 045
Nairobi. Vaasassa opiskelevan Magdan isä ja
Vaasan seurakunnan pastori Tero Fredriksson.



Kenia 051
Nairobin seurakunnan pastori Thairu ja apulaispastori Steven.



Kenia 053
Nairobi. Monipuolisempi palvelutyö lähetyskentillä kuin kotimaassa.
Työmiehiä on vähän ja eloa on paljon.



Kenia 055
Pastorit kokoontuivat Nairobissa lokakuussa 2008.



P1040181



Seuraavat yhteisöt tukevat lähetystyötämme Keniassa