Turvallisuusohjeet (koranatiedote)

SUNNUNTAIKOKOUKSET KESÄLLÄ 2020

Tervetuloa - on hienoa nähdä sinut taas kasvokkain!
Seuraa kokousta kuitenkin netistä, jos olet FLUNSSAINEN tai kuulut suuren riskin ryhmään. (Vakavan koronataudin riskiryhmät 5/2020: yli 70-vuotiaat tai perussairautena VAIKEA sydänsairaus, VAIKEA keuhkosairaus, elinvaurioita aiheuttanut sokeritauti, pysyvä maksan /munuaisten vajaatoiminta, syöpä hoitovaiheessa, vastustuskykyä alentava suun kautta otettava lääkitys. Myös sairaalloinen ylipaino (BMI yli 40) ja päivittäinen tupakointi lisäävät vakavan taudin riskiä)
Käsien pesu usein ja tarpeeksi pitkään on edelleen tärkeää.
Tervehtiminen: Perheen ulkopuolisia emme suosittele kättelemään tai halaamaan (ilman keskinäistä sopimista). Meille onkin haastetta siinä, miten osoitamme toisillemme, että on tosi kiva tavata. Itse suosin kyynärpää- tai jalkatervehdystä. (4-vuotias lapsenlapseni on kehittänyt halaamisen lisäksi kahden kyynärpään tervehdyksen.)
Kokoustilassa istumme perheittäin, ja muihin säilytämme suositellut etäisyydet. Kolehti/lahja kerätään, mutta astia ei kierrä vaan kerääjä astian kanssa.
Lapset: istuvat yhdessä vanhempien kanssa kokouksen alussa. Lastenhoito on pääosin ulkona puistossa. Jos lapsia on viisi tai vähemmän, voimme olla myös lastenhoitohuoneessa.
Kahvila: Ei ruokatarjoilua kesän aikana. Kahvituksesta huolehtiva (annetaan hänen olla yksin keittiöalueella!) tarjoilee kahvin ja lisää pyydettäessä maidon / sokerin. Istumme pöydissä tai sään salliessa osa voi olla myös takapihalla.
Koronatartunta ja karanteeni: Näillä toimenpiteillä mahdollisuus saada koronatartunta kirkolla on erittäin pieni, todennäköisyys muualla on suurempi. Karanteeniin joutuu, jos on ollut sairastuneen kanssa läheisissä tekemisissä hänen oireidensa alkamispäivänä tai sitä edellisenä päivänä. Jos minulla esimerkiksi todettaisiin koronatartunta, jonka oireet alkavat tiistaina tai myöhemmin viikolla, ei kukaan kokouksessa sunnuntaina ollut joutuisi karanteeniin lähikontaktinani. Jos oireeni alkaisivat kokouksen jälkeen sunnuntaina tai maanantaina, ilmoittaisin terveydenhuollolle ne ihmiset, joiden kanssa olen istunut kasvokkain yli 15 minuuttia samassa kahvipöydässä. En muita.
Huumori: Käsiä pestessä on suositeltu laulettavan ”paljon onnea vaan” kahteen kertaan, jotta pesu kestäisi tarpeeksi kauan. Kirkolla voisit laulaa joko ääneen tai mielessäsi jotain hyvää hengellistä laulua. Kun tämä korona-aika alkoi, työpaikoilla kiersi vitsi: nyt pitäisi pitää metrin etäisyys toisiin. Suomalainen vastasi, etten nyt niin lähelle mene! Mahdollista pisaratartunnan ohella ilmenevää ilmatartuntaa ajatellen suomalainen sananlasku sanoo: puhuminen on hopeaa, mutta vaikeneminen kultaa.
Ajateltavaa: Sananlaskut 25:11, Room.1:12, Room. 15:32, Room. 16:16, 1 Kor. 16:18.
Korona-aika haastaa meitä kaikkia toisen huomioimiseen. Olet ehkä itse ollut levollinen koronan suhteen – hienoa! Olkaamme kuitenkin hienotunteisia toisten huoliin tai varovaisuuteen, koska heillä tai heidän läheisillään saattaa olla omaan immunologiseen puolustukseen vaikuttava sairaus tai lääkitys, josta emme ole tietoisia…
Jos sinulla on mielessäsi jotain muuta korona-asiaa sivuavaa, ole yhteydessä Kaleen.